sobota 11. září 2010

23.9.2010 - Šestý den


Příjezd do Leonu opět kolem dálnic, některá křížení a nájezdy připomínají dětská dopravní hřiště. Všude ale myslí na poutník, dokonce i na cyklisty – přejezdy a přechod jsou poměrně důmyslné, značení dokonalé – nejčastější je žlutá šipka. Leonem projíždíme po silnicích, po chvíli ztrácíme značení (vede po chodníkách), překračujeme řeku a směřuje k výjezdu z města, aniž bychom objevili centrum. 
To nám ani tolik nevadí, stoupáme po frekventované silnici k nákupní zóně, šopujeme v Lidlu, dále po asfaltu po alternativní trase až do Hospital de Orbigo. Svačíme v parku u dětského hřiště ze zásob. Za městem opouštíme asfalt, pěkná cesta a sjezd do Astorga. Nádherné město, obrovská katedrála s bohatou výzdobou, vedle Gaudího palác – dnes muzeum poutníků. Dále cesta pěkná, kombinace povrchů.
Ubytování – Rabanal del Camino – krásná, skoro opuštěná vesnice, ještě lepší historická alberga. Kamenné průjezdy, dřevěné pavlače, venkovní bar, výzdoba. Bohužel ne všechna voda cestou označená jako „potable“ byla skutečně pitná,  probdělá noc, převážně na WC, palanda jak na  moři.

  Ujeto 88 km








Žádné komentáře:

Okomentovat