středa 15. září 2010

19.9.2010 - Druhý den

Vyrážíme ještě skoro za tmy, za městem potkáváme i nějaké cyklisty, domlouváme se nad trasou. Pokračujeme po asfaltu, příjemnou krajinou vpravo na horizontu pás skal. Konečně opouštíme asfalt, krajina ještě zajímavější, fotíme, ochutnáváme neuvěřitelně sladké a dobré hrozny z vinohradu přímo vedle cesty.
Každou chvíli nějaká vesnička a v každé historický kamenný kostel, nebo větší město jako Logroňo a ještě větší kostel. Za městem přehrada a rekreační oblast, dnes opuštěná.  V Najera se nám nedaří objevit albergu a když jí konečně objevíme, mají plno a posílají nás do Azofry.
Naštěstí, protože tam mají jednu z nejlepších ubytoven, co jsme cestou navštívili. To jsme ale ještě netušili, když jsme stoupali po terénu přes vinice, kolem červených skal. Cesta nádherná a ještě lepší cíl.  Oáza s fontánou, dvoulůžkové pokoje, klid, 7 E. Večeříme v místní restauraci poutnické menu za 9 E i s lahví vína. Do poslední chvíle netušíme co nám přinesou.  Výběr v pohodě, až na špagety s chřestem, což byl chřest bez špaget. Víno výborné.

Ujeto 82 km, nebo 92 km podle záznamu na mapce

Žádné komentáře:

Okomentovat