čtvrtek 16. září 2010

18.9.2010 - První den

kola z auta ven, do brašen vše potřebné, brašny na kola, karimatky zanecháváme svému osudu v autě, poslední foto autíčka a vyrážíme po asfaltu dolů před osmou hodinou. Ještě šero, cesta pěkná, přes vesničky, potkáváme našeho Slovince, pokoušíme se bavit anglicky.
Cestou potkáváme nadšence, kteří to jezdí z Pamploni na kolech nahoru až na Alto de Erro a zpět po silnici, nebo třeba po terénu. Fotím za jízdy okolí, nevím, kdo to bude kdy mazat. V Pamploni se snažíme držet značení, po chvíli uhýbáme na cyklotrasu podle řeky, kterou obkroužíme celé město. Nádherné staré centrum, náměstí, kostely.
Svačíme v Cizur Menor u veřejné tělocvičny, pak na chvíli opouštíme asfalt, polní cesta zpočátku příjemná, pak se stoupání zvětšuje a povrch mírně kazí, Dana zatouží po asfaltu. Padáme pod dálnici, stoupání na Alto del Perdon nás nakonec stejně nemine, jedeme ale po asfaltu. V Puente La Reina nádherný kamenný most, dále po silnici až do městečka Estella, kde se pokoušíme najít naši druhou alberge. Nacházíme slušnou soukromou, společnou večeři odmítáme, máme dost zásob, asi 12 postelí, kola venku. Paní domácí každého objímá a líbá, my jsme se vyhnuli. Standard – postele, polštář, deka, (máme spacáky), sprcha, WC, kuchyňka. Večer prohlídka města a posilující spánek.

Ujeto 95 km
Fotky 

Žádné komentáře:

Okomentovat