pátek 3. září 2010

1.10.2010 Ardeche




Ráno procházíme pláže Costa Brava a konstatujeme, že je dost severně u Pyrenejí, kde se drží horší počasí. Dnes nás čeká přejet kus Francie, převážně po dálnicích. Před hranicema nás zaujme evidentně nákupní ráj, spousty kamionů, velká parkoviště a jeden hypermarket za druhým. Dana neodolá, tak také zastavujeme a jdeme šopovat. Ceny neodolatelné, sortiment široký, kupujeme nějaká vína a jídlo. Mě zaujaly dřevěné sudy s Muškátem a Portským s  ochutnávkou a samoobsluhou do 3 nebo 5  litrových kanistrů za velmi příznivé ceny. Víno, jak říká Dana už skoro kořalka, je hrozně silné a sladké, tak radši končím s ochutnáváním, protože nás ještě čeká dálnice.


Ta nás za chvíli dovedla až k Pont-Saint-Esprit, kde jsme sjížděli ke kaňonu řevy Ardeche. Ten objevujeme docela snadno, pomalu projíždíme, stavíme na každém výhledu a fotíme. První jeskyně nás odradila vstupným a k další už jsme nezajížděli. Měli jsme vygooglovaný camp v Ponte d´ Arc a myšlenku, že radši než hledat nocleh na dálnici v Německu zakempujeme tady, vyrazíme brzo ráno a dojedeme to celé až domu na jeden zátah. Že to jde, jsme si ověřili cestou sem. Drobná chyba byla v tom, že kempů jsme nacházeli poměrně dost, ale všechny absolutně opuštěné, celá oblast vypadala jako po evakuaci. Když jsme se pak jednoho zapomenutého prodejce v campu ptali kde se můžeme ubytovat, tvářil se dost vyjeveně a posílal nás dál.
Opět náhodou jsme sjeli do jednoho, kde sice nebyli žádní hosté ale u recepce stálo auto a uvnitř zapomenutý bohémský mladý Francouz, který nám ochotně nabídl ubytování. Chvíli jsme váhali, ale odmítnout ubytování ve zcela prázdném kempu nešlo. Zaplatili jsme mu u ohně 15 E i s tuzérem a šli bydlet.  Ubytovali jsme se poblíž umýváren, kde kupodivu tekla i teplá voda, večeře formou pikniku u řeky ze zásob, procházka podle vody a opuštěným kempem až skoro k Ponte. Noc příjemná, i když k ránu trochu chladná.

Žádné komentáře:

Okomentovat